Blog2Blog Maak je eigen Blog2Blog | Gratis je eigen blog c.q weblog op internet
Hypotheekrente Blog2Blog

Hypotheekrente Blog2Blog

Home - Profile - Archives

'De Jager kan belasting Bos en Lommer intrekken'

Posted on 19/1/2008 at 05h08 - Post Comment

'De Jager kan belasting Bos en Lommer intrekken'

Staatssecretaris van Financiën Jan Kees de Jager (CDA) kan de belasting die bewoners van het Bos en Lommerplein in Amsterdam moeten betalen wel degelijk ongedaan maken. Dat stelt de parlementair advocaat in een vertrouwelijk advies, schrijft NRC Handelsblad zaterdag. De Kamer debatteert woensdag met De Jager, die eerder zei dat hij niets kan doen aan belastingaanslagen.

Het Bos en Lommerplein werd in juli vorig jaar ontruimd na de ontdekking van een constructiefout in het plein en de parkeergarage eronder. Vanwege instortingsgevaar brachten ruim 190 bewoners van 96 woningen enkele maanden onder meer in hotels door. Ter compensatie van een deel van de extra kosten keerde de gemeente een dagvergoeding uit van twintig euro per volwassene per dag, en voor elk kind tien euro per dag. Het totaal uitgekeerde bedrag is zo'n driehonderdduizend euro.

Vorige maand bleek dat bewoners van het plein toch belasting betalen over de gemeentelijke vergoeding, gemiddeld ongeveer 1500 euro, voor het verlaten van hun huizen. Hierover ontstond commotie bij de bewoners en de politiek.

Het ministerie van Financiën stelt dat Amsterdam heeft geweigerd belasting voor de gedupeerden te betalen. De Belastingdienst informeerde de gemeente in november over de mogelijkheid de belastingheffing voor de bewoners op te pakken. Amsterdam weigerde dit en stelde het 'principieel' niet juist te vinden hiervoor op te draaien. De gemeente zou de bewoners nooit iets hebben beloofd en hebben aangegeven dat de vergoeding niet als inkomen zou moeten gelden, maar als onkostenvergoeding.

De advocaat is het met De Jager eens dat de belastinginspecteur de wet goed heeft toegepast, schrijft de krant. Wel stelt hij dat de staatssecretaris bevoegd is de aanslagen ongedaan te maken. PvdA en SP eisen woensdag dat De Jager de aanslagen schrapt. De VVD zou vinden dat Amsterdam de belasting alsnog moet afkopen.


Bron: De Pers 22 september 2007

� Last Page :: Next Page �
Stershop.net
Huis.cc
Hypotheekrente Blogeiland
Volkskrant hypotheekrente
BNN Hypotheekrente
Offerte bootverzekering
De aansprakelijkheidsverzekering
Leadshop.eu
Volkskrantblog BKR
Advortex SEO