Blog2Blog Maak je eigen Blog2Blog | Gratis je eigen blog c.q weblog op internet
Hypotheekrente Blog2Blog

Hypotheekrente Blog2Blog

Home - Profile - Archives

'EADS-top verdacht van handel met voorkennis'

Posted on 21/12/2007 at 16h34 - Post Comment

'EADS-top verdacht van handel met voorkennis'

PARIJS - De Franse beurstoezichthouder AMF beschuldigt leden van het management van het Europese lucht- en ruimtevaartconcern EADS en vliegtuigdochter Airbus van handel met voorkennis. De AMF overhandigde de openbare aanklager in Parijs documenten waarin deze beschuldigingen staan. In totaal gaat het om 21 personen, onder wie topmanagers.

De Franse krant Le Figaro meldde woensdag dat de AMF in totaal 1200 gevallen van handel met voorkennis op het spoor is gekomen. De toezichthouder richt zich met name op 21 personen. Zij zouden zich gezamenlijk 90 miljoen euro aan verliezen hebben bespaard door aandelen EADS te verkopen, voordat het concern in juni 2006 een winstwaarschuwing gaf wegens de productievertragingen met de superjumbo A380. Na de winstwaarschuwing maakte het aandeel EADS een duikvlucht op de beurs.

Uit de documenten blijkt dat de verdachten, onder wie ook grote aandeelhouders van EADS, reeds een jaar eerder op de hoogte zijn gebracht van de problemen met de A380. De voormalige mede-bestuursvoorzitter van EADS, Noël Forgeard, moest vorig juli aftreden wegens de problemen bij het concern. Ook hij wordt verdacht van handel met voorkennis. Forgeard heeft altijd ontkend.


Bron: Volkskrant 3 oktober 2007

� Last Page :: Next Page �
Stershop.net
Huis.cc
Hypotheekrente Blogeiland
Volkskrant hypotheekrente
BNN Hypotheekrente
Offerte bootverzekering
De aansprakelijkheidsverzekering
Leadshop.eu
Volkskrantblog BKR
Advortex SEO