Blog2Blog Maak je eigen Blog2Blog | Gratis je eigen blog c.q weblog op internet
Hypotheekrente Blog2Blog

Hypotheekrente Blog2Blog

Home - Profile - Archives

Citigroup: einde van crisis nabij

Posted on 30/11/2007 at 18h31 - Post Comment

Citigroup: einde van crisis nabij

Amsterdam. Citigroup, de grootste Amerikaanse bank, zegt dat het ergste deel van de kredietcrisis voorbij lijkt te zijn. De bank rapporteerde gisteren een winstdaling over het derde kwartaal van 60 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar, maar verwacht in het vierde kwartaal weer normale handelsomstandigheden.

Citigroup maakte gisteren voor beurs bekend door de hypotheekcrisis een verwacht verlies te lijden van 900 miljoen euro op door hypotheken gedekte obligaties. Daar komt een verlies van 400 miljoen euro bij door de onrust op de financiële markten en een extra afschrijving van 1 miljard euro.

Bestuursvoorzitter Charles Prince van Citi zei „teleurgesteld” te zijn in de resultaten. „Hoewel we de markt niet kunnen voorspellen, verwachten we dat in het vierde kwartaal de markt weer normaliseert”, aldus Prince.

De mededeling van Citigroup dat de crisis nagenoeg voorbij is, had een positief effect op Wall Street. De Amerikaanse Dow-Jonesindex sloot de dag gisteravond af met een nieuw record: 14.087,55 punten. In Azië veerden de beurzen op na het hoge slot van Wall Street. Ook de Europese beurzen openden vanmorgen positief. Rond de middag stond de AEX op een kleine plus van 0,15 procent, op ruim 546 punten. Financiële instellingen presteerden boven gemiddeld.

Gisteren maakten de Zwitserse banken UBS en Credit Suisse ook miljoenenverliezen bekend als gevolg van de kredietcrisis. Die resultaten drukten in eerste instantie de stemming op de Europese beurzen, maar na de mededeling van Citigroup herstelde die weer.


Bron: NRC Handelsblad 2 oktober 2007

� Last Page :: Next Page �
Stershop.net
Huis.cc
Hypotheekrente Blogeiland
Volkskrant hypotheekrente
BNN Hypotheekrente
Offerte bootverzekering
De aansprakelijkheidsverzekering
Leadshop.eu
Volkskrantblog BKR
Advortex SEO