Blog2Blog Maak je eigen Blog2Blog | Gratis je eigen blog c.q weblog op internet
Hypotheekrente Blog2Blog

Hypotheekrente Blog2Blog

Home - Profile - Archives

PCM twijfelt aan nut onderzoek

Posted on 21/11/2007 at 18h30 - Post Comment

PCM twijfelt aan nut onderzoek

AMSTERDAM - Wat valt er nog te onderzoeken? Dat vroeg de raadsheer van uitgever PCM zich donderdag af tijdens een zitting van de Ondernemingskamer van het gerechtshof in Amsterdam.

Hij reageerde hiermee op het verzoek van de vakbonden Nederlandse Vereniging van Journalisten (NVJ) en FNV Kiem om een onderzoek in te stellen naar het beleid bij PCM van 2004 tot en met 2007 toen de Britse durfkapitalist Apax een meerderheidsbelang had in het uitgeversconcern.

De Britten werden aangetrokken om de dagblad- en boekenuitgever PCM, eigenaar van onder meer de Volkskrant en Trouw, financieel te steunen bij de aankoop van een grote partij. Dat zou het bedrijf minder afhankelijk moeten maken van de dagbladinkomsten. Daarbij werd gedacht aan de educatieve uitgeverij Malmberg.

Het Finse bedrijf Sanoma kaapte deze hoofdprijs echter voor de neus van PCM weg, net nadat Apax grootaandeelhouder was geworden. Na drie jaar hield Apax het voor gezien en stapte de investeerder uit PCM. Twee bestuurders van PCM vertrokken.

De PCM-raadsman vroeg zich tijdens de zitting af welk belang er met een enquête gediend zou zijn. Volgens het concern is het bedrijf erg open geweest, zowel naar de bonden als naar de centrale ondernemingsraad (COR). Het is, zo stelt de raadsman van het concern, onduidelijk welke feiten onderzoekers nog naar boven zouden kunnen halen over de door de bonden genoemde periode. ‘Alles wat daarover te zeggen valt, is gezegd.’ Bovendien roept een onderzoek alleen maar meer vragen op, zo stelde de raadsman. ‘Het blijft dooremmeren en dat is niet in het belang van PCM.’

Daar zijn de bonden het echter niet mee eens. ‘Een onderzoek is meer dan alleen de feiten boven tafel krijgen.’ Met name het falende beleid willen ze nader onderzocht hebben. ‘De strategie van het bedrijf is niet geslaagd. Onduidelijk is waarom niet’, aldus de raadsman van de bonden. Bovendien willen de bonden meer duidelijkheid over de impact van het aantrekken van een durfkapitalist op de financiële positie van PCM, die in de jaren dat Apax grootaandeelhouder was, volgens de bonden aanzienlijk verslechterde.

Wanneer de rechtbank uitspraak doet in de zaak, is nog niet bekend.


Bron: Volkskrant 4 oktober 2007

� Last Page :: Next Page �
Stershop.net
Huis.cc
Hypotheekrente Blogeiland
Volkskrant hypotheekrente
BNN Hypotheekrente
Offerte bootverzekering
De aansprakelijkheidsverzekering
Leadshop.eu
Volkskrantblog BKR
Advortex SEO