Blog2Blog Maak je eigen Blog2Blog | Gratis je eigen blog c.q weblog op internet
Hypotheekrente Blog2Blog

Hypotheekrente Blog2Blog

Home - Profile - Archives

ECB ziet nog steeds ruimte voor verhoging rente

Posted on 27/9/2007 at 21h53 - Post Comment

 

De Europese Centrale Bank (ECB) vindt haar beleid nog steeds aan de accommodatieve kant, wat betekent dat zij ruimte blijft zien voor een rentestijging. Dat stelt de ECB in het maandbulletin van augustus. Het bericht komt een week na het besluit van de ECB om de rente ongewijzigd te laten op 4,00%.

Door in zijn speech na het rentebesluit de woorden 'strong vigilance', of zeer waakzaam, te gebruiken, hintte de voorzitter van de ECB Jean Claude Trichet al op een renteverhoging in september. Economen sluiten niet uit dat het belangrijkste rentetarief eind dit jaar nogmaals verhoogd zal worden tot 4,50%.

Volgens de ECB zijn in het tweede kwartaal de opwaartse risico's voor de prijsstabiliteit op de middellange en lange termijn 'bevestigd'. "Sterke waakzaamheid is daarom van essentieel belang", aldus de economen in het rapport.

De ECB wijst vooral op de stijging van de lonen en de hoge olieprijs als gevaren voor de prijsstabiliteit. Ook de toenemende bezettingsgraad in de Europese economie draagt bij aan de prijsdruk.

Over de economie schrijft de ECB dat die in de eurolanden op een 'houdbaar' tempo groeit. Voor dit jaar hebben de economen een groei van 2,7% becijferd. De inflatie zal dan naar verwachting uitkomen op 2%. Daarmee ligt de geldontwaarding op het niveau dat de ECB van te voren als maximaal acceptabel heeft gesteld.

Ook voor de komende twee jaar zal de inflatie in de dertien eurolanden op 2% liggen, zo is de verwachting. De economische groei zal licht afzwakken tot 2,3% in 2008, en 2,2% op de lange termijn.


Bron: De Pers 9 augustus 2007

� Last Page :: Next Page �
Stershop.net
Huis.cc
Hypotheekrente Blogeiland
Volkskrant hypotheekrente
BNN Hypotheekrente
Offerte bootverzekering
De aansprakelijkheidsverzekering
Leadshop.eu
Volkskrantblog BKR
Advortex SEO